OMPPUSUKAT JA OMPPUHYVETTÄ

 Omenat kuuluu kyllä niin vahvasti syksyyn, vaikka niitä tulee syötyä ympäri vuoden. Ja omenamehua juodaan viikoittain meillä. Ja tehdään piirakkaa välillä. Ja hilloakin joskus.



Viime viikonloppuna tein pellillisen omppupiirakkaa, koska oli vierailijoita vähän enemmän. Normaalisti se pyöreä piirakkavuoka on ihan riittävä. Nyt tänään teki mieli jotain muuta omenaista.



Sisko Malisen "Ompposukat" tein jo aikaa sitten, mutta esittelen ne nyt. Sopii tähän väliin, kun omenahyvettä päädyin tekemään. Jäi siis viikonlopusta muutama ylimääräistä omenaa ja päätin tehdä vielä niistä jotain.



Tein sukat eri värityksellä kuin ohjeessa, koska käytin niitä värejä mitä minulla on. Kivat niistä tuli näinkin.





Kaura-omenapaistos eli hyve on helppo ja ihana jälkiruoka. Vaniljakastikkeen kanssa tai jäätelön, mmm!



 Omenat voi viipaloida tai kuutioida ym mielensä mukaan. Vähän kanelia maun mukaan. Kaurahiutaleisiin lisätään sokeria/fariinisokeria ja voita/margariinia. Sekoitus ja omppujen päälle. Uunissa n. puoli tuntia.






Tästäkin löytyy monenlaista eri versiota netistä. Itse heitän vielä muutaman puolukan vaahdotetun vaniljakastikkeen päälle, nam nam!




Jaahas, nyt taas toivottelen kivaa ja lämmintä viikonloppua teille!🤎☀️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

SYÖTÄVÄT HELMISIMPUKAT

Sain pari ystävä kyläilemään perjantaina ja mietin, että mitä kivaa sitä tarjoaisi heille. Ja tiesin ystäväni tuovan minulle hänen itse teke...