Ihana viikonloppu edessä ja tänään ihan kotosalla. Aamulla heti sain päähän, että tänään haudutan kaalilaatikon. Aina syksyisin sitä täytyy saada. Samalla siivoan, pyykkään ja neulonkin ja ruoka valmistuu uunissa itsekseen.
Kaalipata, kaalikeitto ja lammaskaali ovat myös hyviä vaihtoehtoja kaaliruokiin. Kääryleitä en ole koskaan itse tehnyt. Ja jätän sen siirapin pois aina meillä. Vaikka moni pitää sitä ihan ehdottomana ainesosana. Mutta makuasioita ne on.
Kaunis ja herkullinen pallero se siinä on. Kaali on terveellistä, vähäkalorinen ja runsaskuituinen ja siinä on reilusti vitamiineja ja kivennäisaineita.
Kaalin pilkkominen on se ärsytävin kohta, mutta hyvällä veitsellä sekin sujuu. Vähän yli kilon kokoisen kaalin pistin pieneksi ja keitin sitä tunnin lihaliemessä. Ja mitkä oikein slurps tuoksut oli vastassa, kun kävin heittämässä roskat ulos.
En laittanut edes riisiä nyt mukaan, vain jauhelihaa. Lihalientä ja kermaa sekaan ja uuniin hautumaan muutamaksi tunniksi.
Nams, tätä voi syödä muutaman päivän. Se paranee vaan ja on helppo lämmittääkin uudestaan ihan mikrossa esimerkiksi. Puolukkahilloa laitan itse aina vähän päälle.
Löysin muuten kirpulta tämän sievän puisen rasian 3 eurolla. Eihän sitä voinut jättää sinne.
Viikonloppu on jotenkin ihana aloittaa siivotulla kodilla, puhtailla lakanoilla ja hyvän ruoan tuoksuilla. Varsinkin jos on rento viikonloppu luvassa. Kesäaika on ihan erilaista, on lomia, menoja ja valoisuutta ym. Mutta nyt on syksyn tuntua jo ja iltaisin voi nauttia kynttilöistä ja vaikka neulomisista taas eri lailla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti