Sain viime syksynä kerättyjä ja pakastettuja mustikoita eräältä ystävältäni ja hän toivoi jotain terveellistä niistä samalla kun kyläili meillä. No tuumasta toimeen sitten ja niistä syntyi kauramustikka-muffinsseja ja mustikka smoothieta. Hauska sanonta tuo tuumasta toimeen, mutta niinhän se menee; ajatuksesta ryhdytään tekemään.
Nyt siis ryhdyttiin leipomaan. Ja leivoin gluteenittomia kaura muffinsseja kaurajauhoista ja hiutaleista. Kuohkeutta tuli munista ja öljystä. En laittanut edes leivinjauhetta ja silti eivät olleet mitään tiiliskiviä.
Ihanan mustikkaisia ja pehmeitä niistä tuli. Kuitupitoisia myös siis kauran ansioista. Leivinjauhe olisi toki nostattanut ne kunnolla, mutta hyviä olivat näinkin.
Testaan kypsyyttä aina niin, että jääkö hammastikkuun raakaa taikinaa tai lähteekö pohja irti hyvin. Nämä onnistuivat hyvin. Irtosivat hienosti ja tikkuun ei jäänyt taikinaa. Silti mustikat tekivät niistä vähän kosteita, eivätkä olleet yhtään kuivia.
Ihan kaupan valmiista sitruunarahkasta kuorrutin ne ja se rahka sopikin oikein hyvin näihin. Tiedä sitten onko tuorejuusto-tomusokeri sen pahempaa, kun ei sitä paljoa tarvi yhteen muffinssiin.
Mutta hyvältä ne maistuivat näinkin. Terveys muffiinit siis oikeen.
Ja sitten tietysti juomaksi mustikka smoothieta. Soya jogurttia ja mustikka mehua ja niitä mustikoita tietenkin. Lusikallinen chian siemeniä ja hamppurouhetta. Mehusta tulee makeutta, ei tarvitse minun mielestä sokeria, steviaa, hunajaa tms lisätä.
Esittelen muuten teille, miten hieno esiliina minulla on. Se on pesty ja silitetty ja roikkuu lähinnä koristeena. Sillä eihän sitä sovi liata.. Aina sitä tavallisilla vaatteilla ryhtyy keittiö puuhiin. Ja kuka sitä nyt likaisilla vaatteilla kokkailisi muutenkaan.
Kohti viikonloppua pikku hiljaa ja toivotankin teille oikein kivaa viikonloppua! Ja huomenna on muuten maailman kilpikonnapäivä🐢.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti