Alkaa kevättä olemaan rinnassa ja luonnossa, eli kohti pääsiäistä. Tykkään niin pääsiäisestä.
Persikkarahkapiirakka kuuluu mun joka vuotiseen kevääseen.
Tykkään tehdä piirakkataikinasta löysempää, niin että se itse tasoittuu vuokaan, kun sen vaan kaataa sinne. Taikina on niin helppo tehdä. Liiankin helppo. Siksi makeita piirakoita tulee tehtyä ihan liikaakin välillä. Kun se on niin nopeeta ja iisiä.
Perus pohjataikinassa vaan sekoitetaan kaikki ja siihen käy kaikki marjat tai omenat. Ja sen voi tehdä kaurajauhoista jos haluaa gluteenittomana.
Rahkatäytteeseen lorautan aina vähän puristettua sitruunaa. Saa sitä rahkaa valmiinakin toki.
Ja sitten tein lohta uunissa. Tykkään lohesta ihan naku versiona yleensä. Vähän mausteita ja sitruunaa kalalle. Joskus joo kermaa tai pestoa ja sen päällehän voi heittää melkein mitä vaan tai kuorruttaa ym. Toimii salaatin kanssa sellaisenaan. Mutta kun siinä pottusoseessa pitää olla voita ja suolaa...Ja jos muussi on hyvää, ei kastikkeitakaan aina tarvita.
Ihanaa, nyt on talo siivottu ja masu ravittu. Mieli on seesteinen ja pääsee lankojen kimppuun rauhassa. Mikäs sen parempaa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti