KANTTISPIIRAS

 

Tuli käytyä aamulenkillä metsässä ja pieni saalis tarttui mukaan. Suolaisista piirakoista varsinkin kanttarelli, mutta myös suppilovahvero -piirakka on ihan mun yksi lemppareita. Voisin syödä vaikka melkein koko piirakan yksinään. Usein pakastan syksyllä muutamia paloja pakkaseen talvea varten.




Esipaistan piirakan pohjaa kymmenisen minuuttia. Kaupan pakastepohjatkin käy, toisin niitä en pakasta sitten enää uudestaan. Mutta pohja on helppo tehdä itsekin ja erilaisia ohjeita löytyy paljon. Perus ohje toimii ihan hyvin kyllä myös minun mielestä. Jos on ylimääräistä juustoraastetta, sitä voi heittää taikinaan mukaan. Pohjan voi tehdä etukäteen jääkaappiinkin.



Murustelen pohjalle aurajuustoa ja täytän piirakan paistetuilla sienillä, sipulilla ja jollain vihanneksilla. Nyt jäi aterialta ihan vähän parsa-ja kukkakaalia, joten ne paistoin myös mukaan. Pekoni käy hyvin myös, mutta sitä meillä on niin harvoin.




Sieniä voisi laittaa tuplasti enemmänkin, minun saalis oli laiha tällä kertaa. Ainakin litra olisi varmaan hyvä määrä.




Sekoitan kermaan munat ja smetanaa tai creme fraichea, kumpaa nyt sattuu olemaan. Ja juustoraastetta paljon. Ja mausteita paljon.




Nyt tätä herkkua jäi vielä huomiseksi. Salaatin kanssa menee lounaasta. Jos leivon johonkin juhliin tätä, teen aina tupla annoksen, koska syön heti kuormasta. Eikä tätä voi pilata oikein mitenkään. Ainakaan vielä en ole onnistunut. 



Toivotaan, että tulee hyvä sieni syksy! Jos ei, niin torilla tavataan! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

SYÖTÄVÄT HELMISIMPUKAT

Sain pari ystävä kyläilemään perjantaina ja mietin, että mitä kivaa sitä tarjoaisi heille. Ja tiesin ystäväni tuovan minulle hänen itse teke...